Donald Tusk: Promovaţi comerţul, nu războiul, domnule preşedinte Trump!

Postat la 14 martie 2018 50 afişări

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat miercuri că decizia preşedintelui american Donald Trump de a impune taxe suplimentare pentru importurile de oţel şi aluminiu reprezintă "un semn rău pentru relaţiile transatlantice" şi a cerut demararea unor negocieri comerciale cu SUA.

Donald Tusk: Promovaţi comerţul, nu războiul, domnule preşedinte Trump!

"Propunerea preşedintelui Trump de a impune taxe asupra oţelului şi aluminiului european este un semn rău pentru relaţiile transatlantice. Vreau să fiu clar: în loc să riscăm un război comercial - iar el [Donald Trump] pare nerăbdător să-l pornească -, ar trebui să avem ca obiectiv o mai bună cooperare. Preşedintele [SUA] se declară nemulţumit de faptul că sunt prea multe bariere şi taxe între UE şi SUA şi îl înţeleg. Nici noi nu suntem fericiţi în privinţa acestui fapt. Din acest motiv, acum câţiva ani am început negocierile comerciale cu SUA. Ar trebui să revenim la acele discuţii. Promovaţi comerţul, nu războiul, domnule preşedinte!", a spus Tusk, potrivit unui comunicat al instituţiei europene.

Preşedintele Consiliului European s-a referit şi la faptul că Donald Trump a promis "multă flexibilitate pentru prietenii adevăraţi" ai Statelor Unite în cazul tarifelor suplimentare la importurile de oţel şi aluminiu.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.