Donald Trump dă în judecată Deutsche Bank şi Capital One pentru încurca o investigaţie a Congresului asupra afacerilor familiei sale

Autor: Alex Ciutacu Postat la 30 aprilie 2019 107 afişări

Donald Trump dă în judecată Deutsche Bank şi Capital One pentru încurca o investigaţie a Congresului asupra afacerilor familiei sale

Preşdintele american Donald Trump, trei dintre copii săui şi Organizaţia Trump, au dat în judecată Deutsche Bank şi Capital One într-o încercare de a bloca cele două instituţii financiare de a colabora cu Congresul în investigaţia în care cele două au fost citate, potrivit CNBC care citează documentele depuse la tribunal.

Congresul american a citat Deutsche Bank luna aceasta, în timp ce creditorul anunţa încă din luna ianuarie că a fost abordat de mai multe comisii ale Democraţilor pentru a discuta legăturile dintre bancă şi Donald Trump.

Donald Trump şi doamna cu părul gri de la Deutsche Bank: Cum l-a ajutat banca germană pe preşedintele american exagerându-i averea şi ce credite a dat gigantul bancar către familia lui

În procesul intentat de Trump şi apropiaţii săi săptămâna aceasta, preşedintele susţine niciuna dintre Comisiile care desfăşoară ancheta asupra sa nu au nicio pistă, ci doar speră să găsească nereguli.

„În acest caz avem părţi citate de Congres fără a exista nicio bază legitimă sau legală. Citările au fost emise pentru a-i hărţui pe preşedintele Donald Trump, pentru a-i analiza fiecare aspect din finanţele personale, din afacerile sale, referitoare la el sau la familia sa şi să încerce să găsească orice material care ar putea să îl afecteze pe plan politic. Nu există niciun alt temei decât cel politic”, se arată în documentele depuse de echipa lui Trump la tribunal.

Tot în aceste documente Trump recunoaşte că cele două bănci au oferit pentru mult timp servicii de banking atât business, cât şi pe plan personal familiei Trump, însă faptul că ele două Comisii de anchetă au cerut să vadă tot istoricul financiar al familiei preşedintelui cu cele două instituţii este o exagerare  - din perspectiva lui Donald Trump.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.