Donald Trump analizează posibilitatea impunerii unor sancţiuni comerciale Chinei

Postat la 28 iunie 2017 85 afişări

Preşedintele SUA, Donald Trump, este din ce în ce mai nemulţumit de atitudinea pasivă a Chinei faţă de Coreea de Nord şi de problemele comerciale bilaterale, astfel că a început să analizeze posibilitatea unor sancţiuni comerciale împotriva Beijingului, afirmă trei oficiali SUA citaţi de Reuters.

Donald Trump analizează posibilitatea impunerii unor sancţiuni comerciale Chinei

Trei oficiali din cadrul Administraţiei de la Washington au declarat că Donald Trump analizează o serie de opţiuni, printre care taxe vamale la importurile de oţel, o idee preluată deja de secretarul Comerţului, Wilbur Ross, în cadrul planului privind industria oţelului inclus în proiectul strategiei de securitate naţională.

Nicio decizie nu este aşteptată săptămâna aceasta şi nu este clar dacă liderul de la Casa Albă va trece vreodată la impunerea de sancţiuni comerciale Chinei. În aprilie, Donald Trump a revenit asupra ameninţării cu retragerea din Acordul de liber-schimb nord-american (NAFTA) după ce a discutat prin telefon cu liderii Canadei şi Mexicului.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.