Donald Trump a anunţat că SoftBank va investi 50 de miliarde de dolari în Statele Unite

Postat la 07 decembrie 2016 56 afişări

Compania tehnologică SoftBank va investi 50 de miliarde de dolari în afacerea din Statele Unite şi va crea 50.000 de locuri de muncă, a anunţat preşedintele ales, Donald Trump, pe contul său de Twitter, după întâlnirea cu Masayoshi Son, directorul executiv al Softbank, potrivit BBC.

Donald Trump a anunţat că SoftBank va investi 50 de miliarde de dolari în Statele Unite

Directorul executiv al Softbank, Masayoshi Son, a spus că firma va investi 50 de miliarde de dolari în afaceri din Statele Unite, dar nu a oferit detalii despre destinaţia banilor sau modul în care vor beneficia americanii de investiţie.

Anterior, SoftBank a achiziţionat operaţiunile din Japonia ale Vodafone şi compania telecom americană Sprint.

În septembrie, SoftBank a achiziţionat ARM Holdings, compania tehnologică din Marea Britanie, pentru 32 de miliarde de dolari. Firma cu sediul în Cambridge creează microcipuri folosite în multe smartphone-uri, folosite inclusiv de Apple şi Samsung.

Banii promişi de Son ar veni din SoftBank Vision Fund, un fond de investiţii creat în octombrie, care ar valora 100 de miliarde de dolari. Fondul a promis să finanţeze un portofoliu de start-up-uri tech, în următorii cinci ani, care vor îmbunătăţi sistemul de inteligenţă artificială. Potrivit ultimei prezentări a veniturilor SoftBank, fondul ar crea o lume unde „viitorul devine predictibil”, „fără incidente”, unde „speranţa de viaţă va trece de 100 de ani” şi „toate industriile vor fi redefinite”, potrivit publicaţiei Quartz.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.