Domeniul Muntean a lansat prima gamă de vinuri sub brand propriu

Autor: Georgiana Călin Postat la 11 octombrie 2017 449 afişări

Domeniul Muntean, casa de vinuri fondată la începutul acestui an de Dan Muntean, a lansat prima gamă de vinuri proprii: Zâna Verde (Sauvignon Blanc, 2016), Zâna Roză (Merlot Rose, 2016) şi Zâna Purpurie (Cabernet Sauvignon, 2015). Vinurile se regăsesc deja în reţeaua HoReCa, precum şi în magazine specializate. Vinurile autohtone completează portofoliul larg de importuri al companiei, ce cuprinde peste 70 de branduri de vin de la cele mai reputate case internaţionale din toată lumea.

Domeniul Muntean a lansat prima gamă de vinuri sub brand propriu

„Suntem bucuroşi că încă din primul an de activitate am adăugat în portofoliul nostru şi o gamă proprie de vinuri, care să stea alături de vinurile caselor prestigioase pe care le reprezentăm. Ne-am dorit să fie soiuri cunoscute şi apreciate de consumatorii români, care se diferenţiază prin terroir, viziunea oenologului şi nu în ultimul rând, prin povestea şi istoria lor. Filozofia noastră este aceea că pentru a supravieţui în această industrie în care concurenţa este mare, trebuie să arăţi individialitate şi personalitate. Dacă vinul nu poate spune o poveste frumoasă atât în pahar, cât şi pe etichetă, mesajul lui va fi repede uitat. De aceea, am ales ca vinurile noastre să poarte nume de zâne, pentru că ele reprezintă un simbol profund al mitologiei româneşti. Ne bucurăm, că deja au fost primite cu mult entuziasm în piaţă”, a declarat Dan Muntean, fondatorul Domeniul Muntean.  

Povestea din spatele „Vinurilor de Poveste”

Zâna Verde este un Sauvignon Blanc obţinut din recolta anului 2016, podgoria Dealu Mare. Primul vin alb produs de Domeniul Muntean se remarcă printr-un stil aromatic specific vinurilor din Lumea Nouă, fructuozitate ridicată şi aciditate plăcută.

„Terroir-ul îi conferă acestui vin un caracter unic. Via noastră a fost plantată în 2004 şi a ajuns la maturitate, astfel că Sauvignon Blanc-ul îşi găseşte casă bună şi în Dealu Mare, o zonă viticolă cunoscută drept patria vinurilor roşii. Zâna Verde este şi unul dintre cele mai seci vinuri de pe piaţă, întrucât am reuşit să ducem procesul de fermentare aproape până la capăt, astfel că în compoziţia lui se regăsesc doar 0,8 grame de zahăr rezidual pe litru”, a declarat Marius Bratu, Somelier şi Sales & Marketing Manager Domeniul Muntean. 

Zâna Roză (termen arhaic) este un rose obţinut din soiul Merlot, din recolta anului 2016, care se remarcă printr-o corpolenţă mai ridicată faţă de alte rose-uri şi prin arome de fructe roşii, căpşuni, zmeură.

Zâna Purpurie este un Cabernet Sauvignon obţinut din struguri din recolta anului 2015, din zona viticolă Dealu Mare.

„Vinul roşu al gamei noastre este un Cabernet Sauvignon foarte reprezentativ pentru Dealu Mare, zonă viticolă recunoscută pentru acest soi, fiind poziţionată la aceeaşi latitudine cu zona Bordeaux (unde 90% din soiuri sunt Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc şi Merlot). Zâna Purpurie este un vin în care intervenţia oenologului a fost minimă, obţinut din struguri recoltaţi manual, procesaţi prin zdrobire, fermentat la tancuri de inox, care a trecut printr-o maturare la sticlă timp de 6 luni, pentru a îmblânzi taninurile”, a adăugat Marius Bratu.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.