DOLIU în lumea cinematografiei: Regizorul Milos Forman a murit la vârsta de 86 de ani

Autor: Ana Obretin, Mediafax Postat la 14 aprilie 2018 27 afişări

Milos Forman, regizorul unor filme celebre, precum "Zbor deasupra unui cuib de cuci", a murit la vârsta de 86 de ani, a anunţat presa cehă citând-o pe soţia cineastului, transmite AFP.

"A murit în linişte, înconjurat de familie şi de apropiaţi", a spus văduva acestuia, Martina Forman, citată de agenţia de presă cehă CTK.

Cineastul american de origine cehă a câştigat două premii Oscar la categoria "cel mai bun regizor", graţie filmelor "Zbor deasupra unui cuib de cuci" (1975) - premiat şi cu BAFTA şi cu un Glob de Aur - şi "Amadeus" (1984), premiat şi cu un Glob de Aur. Ambele pelicule au câştigat şi Oscarul pentru cel mai bun film.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
MILOS FORMAN,
DECES,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.