Dolarul a DEPĂŞIT pragul de 4 lei, iar euro este cotat la 4,4931 unităţi, după criza din Grecia

Autor: Departamentul Economic Postat la 29 iunie 2015 101 afişări

Leul s-a depreciat în raport cu euro la 4,4931 unităţi, de la 4,4577 lei pentru un euro vineri, iar faţă de dolar a fost depăşit pragul de 4 lei, potrivit cursului oficial al BNR, după evenimentele din Grecia.

Un dolar era cotat vineri la 3,9783 lei.

Zona euro se pregăteşte pentru intrarea Greciei în incapacitate de plată, în această săptămână, după ce a refuzat să prelungească finanţarea ţării, în urma anunţului surprinzător al premierului Alexis Tsipras referitor la organizarea unui referendum.

Vineri noaptea, Tsipras a anunţat că vrea să organizeze la 5 iulie un referendum pe tema propunerilor de reformă ale creditorilor, iar Parlamentul a aprobat duminică această propunere.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CURS,
GRECIA,
/actualitate/dolarul-a-depasit-pragul-de-4-lei-iar-euro-este-cotat-la-4-4931-unitati-dupa-criza-din-grecia-14516984
14516984
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.