Doi tineri români au creat un sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet

Postat la 10 februarie 2016 397 afişări

Doi tineri români au creat un sistem prin care o locuinţă se poate închide pe Internet

n sistem de introducere a datelor în computer utilizând un panou cu senzori ce detectează mişcarea mâinii şi un alt sistem compus din senzori prin care temperatura dintr-o locuinţă se reglează automat, iar uşa se închide prin Internet, printre proiectele câştigătoare EMECS-thon.

EMECS-thon, un maraton de sisteme incorporate, a avut loc de vineri până duminică în laboratoarele Facultăţii de Automatică şi Calculatoare din cadrul Universităţii Politehnica Timişoara, maratoane similare desfăşurându-se în paralel în alte cinci universităţi din Europa, transmite corespondentul MEDIAFAX.

La EMECS-thonul din Timişoara au participat şapte echipe, care au avut 48 de ore pentru a implementa de la zero un proiect.

Duminică seara, juriul a desemnat echipele câştigătoare la trei categorii: "Cea mai bună idee tehnică”, "Cea mai bună idee de afacere” şi "Premiul de popularitate”.

Premiul "Cea mai bună idee tehnică” a fost adjudecat de echipa IgnisReloaded - formată din studenţii Petra Csereoka, Denisa Greconici, Emanuel Vintilă - cu proiectul "3D tracking system”, un sistem de introducere a datelor în computer utilizând un panou cu senzori ce detectează mişcarea mâinii.

Premiul pentru "Cea mai bună idee de afacere” a fost câştigat de echipa xTeam - formată din studenţii Aniţei Denis, Boitor Alexandru, Marian Iacob – care a prezentat proiectul "Smart house” - un sistem compus din mai mulţi senzori care automatizează o casă şi reglează automat temperatura ambientală, diminuează luminile şi permite încuierea uşii prin Internet.

Citiţi continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/doi-tineri-romani-au-creat-un-sistem-prin-care-o-locuinta-se-poate-inchide-pe-internet-15063526
15063526
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.