Doi copii imigranţi au murit înecaţi încercând să traverseze Mediterana pentru a ajunge în Grecia

Autor: Roxana Maciuca Postat la 05 noiembrie 2015 42 afişări

Doi copii imigranţi au murit înecaţi în timp ce încercau să traverseze Mediterana pentru a ajunge din Turcia în Grecia, în timp ce mai multe persoane au protestat joi, pe insula Lesbos, pentru deschiderea frontierei greco-turce pentru imigranţi, informează site-ul agenţiei de presă AFP.

Doi copii imigranţi au murit înecaţi în timp ce încercau să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge din Turcia în Grecia, în noaptea de miercuri spre joi, după ce barca în care se aflau a naufragiat în apropiere de insula Kos.

În urma naufragiului produs la 250 de metri de coasta nordică a insulei greceşti Kos, au fost salvate 14 persoane, printre ele aflându-se şi tatăl unuia dintre băieţii înecaţi. El a declarat că a solicitat ajutorul echipelor de salvare, dar băiatul deja murise.

Potrivit poliţiei portuare greceşti, corpul unuia dintre copii a fost găsit, în timp ce echipele de salvare caută în continuare corpul unui băiat de şase ani.

Concomitent, pe insula Lesbos, una dintre insulele greceşti care se confruntă cu cele mai mari valuri de sosiri ale imigranţilor, au avut loc proteste, joi dimineaţă, faţă de politicile europene care îi vizează pe imigranţi. Protestele au avut loc în contextul vizitei pe insule a premierului grec, Alexis Tsipras şi a preşedintelui Parlamentului European, Martin Schulz.

Printre mesajele scandate se puteau citi unele ca "Marea Egee e plină de cadavrele imigranţilor, europenii asasini de oameni", "Deschideţi bariera, fără alte înecuri", în engleză şi greacă. Apelurile pentru deschiderea frontierei dintre Grecia şi Turcia imigranţilor pentru a le oferi o cale de acces sigură s-au multiplicat în Grecia în ultima perioadă, odată cu creşterea numărului de decese înregistrate pe Marea Mediterană.

Organizaţia Internaţională de Crucea Roşie şi Semiluna Roşie (IFRC) a solicitat, marţi, legalizarea transportului maritim pentru imigranţi, ceea ce va reduce numărul deceselor în rândurile imigranţilor şi va împiedica traficanţii să mai profite de pe urma disperării acestora. Potrivit organizaţiilor umanitare, traficanţii ar solicita 1.400 de euro de persoană unui imigrant pentru o călătorie cu barca, în condiţiile în care o călătorie din Turcia în Lesbos costă 25 de euro, dacă aceştia ar fi turişti.

Potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR), 3.440 de imigranţi au murit înecaţi sau au dispărut în cursul acestui an în încercarea de a traversa Marea Mediterană pentru a ajunge pe continentul european. Aproximativ 90 de imigranţi au murit înecaţi săptămâna trecută în timp ce încercau să ajungă din Turcia în Grecia.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
GRECIA,
MIGRARE,
/actualitate/doi-copii-imigranti-au-murit-inecati-incercand-sa-traverseze-mediterana-pentru-a-ajunge-in-grecia-14875284
14875284
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.