Doar 5 din 550 angajaţi mai veneau la birouri, drept urmare o companie de 1 miliard de dolari a fost obligată să-şi închidă sediul

Postat la 16 iunie 2017 233 afişări

Automattic, compania din spatele platformei WordPress, a luat o decizie neobişnuită şi va închide biroul din San Franciso.

Doar 5 din 550 angajaţi mai veneau la birouri, drept urmare o companie de 1 miliard de dolari a fost obligată să-şi închidă sediul

Angajaţii companiei vor lucra full time de acasa, cafenele sau de oriunde vor. Adevărul este că angajaţii deja făceau asta, potrivit unor rapoarte a Quart Oliver Staley. CEO-ul companiei a decis că există modalităţi mai bune de a cheltui banii decât să plăteasc pentru un spaţiu unde nu lucrează nimeni.

De fapt, compania are în jur de 550 de angajaţi dintre care doar 30 locuiesc în San Francisco, restul fiind risipiţi în 50 de ţări.

Automattic a devenit cunoscută pentru faptul că a adoptat practicile muncii de la distanţă: le oferă angajaţilor bonusuri pentru amenajarea unui spaţiu de lucru acasă, sedinţele sunt online, iar compania plăteşte pentru călătoriile angajaţilor în scop de serviciu.

Automattic avea un sediu de peste 4000 mp şi potrivit sursei menţionate anterior doar 5-6 persoane mai veneau la birou.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.