DNA, anchetă într-o afacere cu ”panseluţe” a unui sector din Capitală. Prejudiciul depăşeşte, deja, 17 milioane de euro

Postat la 06 mai 2018 166 afişări

Cinci angajaţi ai Administraţiei Domeniului Public Sector 1 Bucureşti, printre care trei cu funcţii de conducere, sunt cercetaţi de DNA pentru cheltuieli nejustificate destinate amenajării spaţiilor verzi. Prejudiciul estimat de procurori este de peste 80 milioane de lei.

DNA, anchetă într-o afacere cu ”panseluţe” a unui sector din Capitală. Prejudiciul depăşeşte, deja, 17 milioane de euro

Lucian Bechir, şef Serviciu Achiziţii, Eugen Milea, director general, Daniel Andronie, şef Serviciu juridic, Anca Mihalache, inspector în cadrul Serviciului Achiziţii, şi Gabriel Ocnaru, inspector în cadrul Serviciului Achiziţii al ADP Sector 1, sunt acuzaţi de procurorii DNA că prin cheltuielile realizate au cauzat o pagubă administraţiei concomitent cu obţinerea unor sume de bani necuvenite. Toţi deţineau funcţiile menţionate la data comiterii presupuselor fapte.

"În perioada 2009 – 2018, funcţionari din cadrul Administraţiei Domeniului Public (ADP) Sector 1 Bucureşti, fără să existe o strategie bugetară care să cuprindă standarde de cost, au cheltuit suma de aproximativ 535.347.970 lei(peste 76 milioane de euro) pentru întreţinerea şi amenajarea spaţiilor verzi, precum şi pentru alte lucrări de întreţinere şi recondiţionare de echipamente de joacă şi mobilier urban. Din suma totală, 80.500.280 lei (peste 17 milioana euro) a fost alocată şi cheltuită cu încălcarea dispoziţiilor legale, cauzându-se o pagubă de aceeaşi valoare Administraţiei Domeniului Public Sector 1 Bucureşti, corelativ cu obţinerea unor foloase necuvenite de către firmele contractante", se arată într-un comunicat al DNA.

În perioada 2009-2013, ADP a încheiat cu diferite societăţi patru acorduri pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi, pentru montarea unor garduri, recondiţionarea unor locuri de joacă şi reparaţia unor piese de mobilier urban. În acest context, au fost supraestimate valoarea lucrărilor, se arată în comunicatul DNA.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.