Discuţiile SUA-Canada privind revizuirea NAFTA s-au încheiat vineri fără un acord, dar vor fi reluate săptămâna viitoare

Autor: Mircea Olteanu Postat la 01 septembrie 2018 62 afişări

Negocierile între Statele Unite şi Canada pe tema revizuirii Acordului nord-american de liber-schimb (NAFTA) s-au încheiat vineri fără ca cele două părţi să ajungă la o înţelegere, însă discuţiile vor fi reluate săptămâna viitoare, informează site-ul postului BBC News.

Robert Lighthizer, reprezentantul SUA pentru Afaceri comerciale, a declarat că discuţiile cu partea canadiană au fost "constructive", adăugând că oficialii americani se vor întâlni miercurea viitoare cu echipa ministrului canadian de Externe, Chrystia Freeland, pentru a căuta să ajungă la un acord.

Printre chestiunile care au provocat impasul în negocieri se numără dorinţa Canadei de a-şi proteja industria lactatelor, mecanismele privind gestionarea disputelor şi situaţia patentelor pentru medicamente.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
COMERT,
importuri,
canada,
fermieri,
lactate

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.