Disciplina care ar putea DISPĂREA din programa şcolară, deşi se dă şi la BACALAUREAT

Postat la 20 octombrie 2017 398 afişări

Noua programa şcolară pentru liceu ar urmă să excludă, practic, Geografia dintre materiile studiate. Din câte se pare, Ministerul Educaţiei vrea să reducă drastic numărul de ore alocate, urmând că această materie de studiu să dispară definitiv din orarul liceelor tehnologice, iar la cele teoretice, filiera real, să figureze doar în clasele a IX-a şi a X-a.

Disciplina care ar putea DISPĂREA din programa şcolară, deşi se dă şi la BACALAUREAT

Societatea de Geografie din România a promovat un memoriu privind susţinerea Geografiei în planul-cadru pentru învăţământul liceal. Mii de profesori susţin demersul.

Deşi nu a apărut încă, proiectul noii programe şcolare pentru clasele de liceu, se pare că va aduce o serie de modificări importante în ceea ce priveşte disciplinele studiate de liceeni.

Una dintre schimbările propuse în noul plan-cadru ar urmă să transforme Geografia în Cenuşăreasa disciplinelor. Practic, se vor reduce la sânge numărul de ore pentru această materie.

Astfel, potrivit unor informaţii neoficiale, Geografia ar urma să fie eliminată total din orarul liceenilor de la colegiile tehnice, filiera tehnologică, iar la filiera teoretică, la clasele de real, aceasta ar urma să figureze doar în clasele a IX-a şi a X-a, scrie portalinvatamant.ro.

În acest context, profesorii din ţară s-au mobilizat şi au făcut demersuri către Ministerul Educaţiei pentru păstrarea disciplinei Geografie în nucleul disciplinelor de liceu.  

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.