Directorul unei mari companii, vizat de Guvernul francez pentru preluarea şefiei Renault, după arestarea lui Ghosn

Postat la 18 decembrie 2018 38 afişări

Guvernul francez îl are în vedere pe directorul executiv Michelin Jean-Dominique Senard pentru funcţia de preşedinte al Renault, în locul lui Carlos Ghosn, anunţă Reuters, citând Le Figaro.

Directorul unei mari companii, vizat de Guvernul francez pentru preluarea şefiei Renault, după arestarea lui Ghosn

Statul francez este cel mai mare acţionar al producătorului auto, cu 15% din acţiuni şi două locuri în board. „Este disponibil, este o persoană din industrie, un expert în acest sector, este foarte apreciat de guvern şi are statură internaţională”, îl descrie Le Figaro pe Senard.

Nici Renault, nici Michelin nu au comentat.

 

Reuters a anunţat pe 14 decembrie că guvernul francez căuta candidaţi pentru înlocuirea lui Ghosn.

 

Ghosn a fost arestat pe 19 noiembrie şi a fost acuzat oficial că şi-a subestimat sumele primite de la Nissan, cu aproximativ jumătate din cele 88 milioane de dolari primite în calitate de preşedinte al companiei, timp de cinci ani.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
franta,
renault,
guvernul francez,
director

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.