Directorul general al Tarom a fost suspendat din funcţie

Postat la 18 martie 2016 247 afişări

Directorul general al Tarom a fost suspendat din funcţie

Administratorii Tarom au decis vineri să-l suspende din funcţie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, Christian Heinzmann, ca urmare a unor deficienţe de management, a anunţat ministrul de resort, Dan Costescu, scrie Ziarul Financiar

Administratorii Tarom au decis vineri să-l suspende din funcţie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, ChristianHeinzmann, ca urmare a unor deficienţe de management, a anunţat ministrul de resort, Dan Costescu.

"Managerul trebuia să asigure resursele financiare şi de personal pentru îndeplinirea misiunii companiei. Termenul pe care l-a dat autoritatea aeronautică este 22, din 22 nu va mai putea să îndeplinească. Este primul punct pe care l-am primit de la CA Tarom. (...) Lipsa de responsabilitate şi deficienţele de management nu mi se par în regulă. Sunt lucruri privind nerealizarea bugetului de venituri şi cheltuieli, în loc să aibă 8 milioane de milione pierderi, au avut 41 de milioane. Asta în condiţiile în care anul trecut preţul cherosenului a scăzut spectaculos. Daca nu era nici acest avantaj, aveam un dezastru", a afirmat Costescu.

Pe de altă parte, belgianul Christian Heinzmann, CEO al companiei de stat Tarom, cu pierderi de 110 milioane lei în 2014 (25 mil. euro) în 2014, spune că se "pun presiuni politice" pentru înlăturarea lui de la conducerea companiei, dar este hotărât să îşi ducă mandatul până la final, în noiembrie anul acesta, pentru "siguranţa companiei".

Urmărește Business Magazin

/actualitate/directorul-general-al-tarom-a-fost-suspendat-din-functie-15118773
15118773
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.