Direcţia Generală Anticorupţie: Peste 18.000 de dosare de corupţie, întocmite în cei zece ani de la înfiinţare

Autor: Andrei Dumitrescu Postat la 27 mai 2015 79 afişări

Peste 18.000 de dosare penale pentru corupţie au fost întocmite de ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA), în cei zece ani de la înfiinţare, fiind vizaţi poliţişti, profesori, medici, dar şi alte categorii de funcţionari publici, au anunţat oficiali ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit datelor oficiale deţinute de Direcţia Generală Anticorupţie, începând cu anul 2005, au fost întocmite şi înaintate procurorilor 18.322 de dosare penale, iar 1.690 de poliţişti au refuzat să se lase mituiţi, anunţând autorităţile cu privire la aceste incidente.

DGA a aniversat, miercuri, zece ani de la înfiinţare, iar la ceremonie au fost prezenţi, pe lângă ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea şi ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummel, ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos, Matthijs van Bonzel, ambasadorul Spaniei, Ramiro Fernández Bachiller şi reprezentanţi ai ambasadelor Finlandei şi Franţei.

În cadrul evenimentului, care a avut loc la sediul DGA, Gabriel Oprea a premiat patru poliţişti, doi din cadrul Poliţiei Române şi doi de la Poliţia de Frontieră, care au refuzat să se lase mituiţi, deşi sumele de bani oferite au fost unele importante.

"Ştim cu toţii că în statele democratice, diminuarea fenomenului de corupţie constituie una dintre premisele prosperităţii şi echităţii sociale pentru fiecare dintre cetăţenii Uniunii Europene. Nu putem vorbi de securitate, de libertate sau justiţie în lipsa unor rezultate concrete în lupta împotriva corupţiei", a declarat Gabriel Oprea, în cadrul evenimentului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
CORUPŢIE,
OPREA,
DGA
/actualitate/directia-generala-anticoruptie-peste-18-000-de-dosare-de-coruptie-intocmite-in-cei-zece-ani-de-la-infiintare-14348394
14348394
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.