Din misterele contabilităţii: operatorul aerian low-cost Wizz Air a raportat pierderi de 99 de milioane de lei la o cifră de afaceri de numai 1.200 de lei

Autor: Miruna Diaconu Postat la 17 iunie 2020 291 afişări

Operatorul aerian ungar Wizz Air, prezent şi pe piaţa locală, a raportat pentru anul 2019 o cifră de afaceri de 1.239 lei în România, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Din misterele contabilităţii: operatorul aerian low-cost Wizz Air a raportat pierderi de 99 de milioane de lei la o cifră de afaceri de numai 1.200 de lei

Operatorul aerian ungar Wizz Air, prezent şi pe piaţa locală, a raportat pentru anul 2019 o cifră de afaceri de 1.239 lei în România, conform datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe. Aceeaşi sursă mai arată că operatorul a avut pierderi de 99 milioane lei în 2019 şi un număr mediu de 918 angajaţi, cu 65 mai mulţi faţă de anul anterior. Datele sunt aferente companiei Wizz Air Hungary LTD.

În cazul activităţilor de transport, există o convenţie fiscală specială în care se precizează că veniturile obţinute din vânzarea de bilete de avion se înregistrează în statele în care sunt înregistrate avioanele, convenţie care este mai presus de legile naţionale.

În România, pe sectorul low-cost, Wizz Air deţine circa 61% din piaţă, fiind pe primul loc în acest segment al categoriilor de zboruri, potrivit datelor de pe site-ul companiei. Operatorul ungar concurează cu Blue Air, pe locul doi, cu 20%, şi cu Ryanair, cu 15,6%.

Totodată, conform informaţiilor prezente pe site-ul companiei Wizz Air, în luna martie a acestui an, din tot portofoliul, operatorul de zboruri avea cea mai mare flotă de avioane în România, de circa 27 de avioane, urmată de Polonia cu 26 de avioane.

La nivel global, compania Wizz Air este listată la London Stock Exchange, iar la finalul anului trecut a avut venituri de peste 2,3 miliarde euro, potrivit unui raport de pe site-ul grupului.

Săptămâna aceasta, Wizz Air reia zborurile către Austria, Germania şi Elveţia de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu“ din Cluj, conform unui comunicat al aeroportului din Cluj. Din acelaşi aeroport, urmează ca în perioada 19-28 iunie să se reia şi zborurile către Irlanda-Dublin, operate de către compania Blue Air, cu o frecvenţă de două ori pe săptămână, în zilele de duminică şi miercuri.

Către Germania vor exista zboruri către aeroporturile din Berlin, 2 frecvenţe pe săptămână, în zilele de miercuri şi duminică, Dortmund, 3 frecvenţe pe săptămână, luni, miercuri şi vineri, Frankfurt Hahn, cu 2 frecvenţe, marţi şi duminică, Memmingen, 2 frecvenţe pe săptămână, luni şi vineri, Nuremberg, 2 frecvenţe în zilele de joi şi duminică.

Spre Elveţia zborurile din Cluj vor fi doar către aeroportul din Basel, cu 3 frecvenţe pe săptămână în zilele de marţi, joi şi sâmbătă. Zborurile spre Austria vor ateriza pe aeroportul din Viena de 2 ori pe săptămână din aeroportul din Cluj, în zilele de miercuri şi duminică.

Wizz Air Group este o companie fondată în 2003 de către actualul CEO, József Váradi şi de către alte cinci persoane cu experienţă în sectorul aerian. În România, compania a început operaţiunile în 2007, odată cu intrarea ţării în UE.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
wizz air,
elvetia,
cifra de afaceri,
operator

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.