DEZBATERE asupra interzicerii animalelor în circuri. ONG-urile reacţionează după ce s-au înregistrat 11 decese în incendiul de la Circul Globus

Postat la 12 ianuarie 2017 58 afişări

ONG-urile cer interzicerea folosirii animalelor în circuri şi speră ca noul Legislativ să modifice legea protecţiei animalelor, în contextul în patru pisici, doi porcuşori vietnamezi, doi tigri şi trei câini au murit într-un incendiu izbucnit la o clădire ce aparţine Circului Globus din Capitală.

DEZBATERE asupra interzicerii animalelor în circuri. ONG-urile reacţionează după ce s-au înregistrat 11 decese în incendiul de la Circul Globus

ONG-urile consideră că nu este normală folosirea animalelor la circ şi doresc modificarea legii, după ce 11 animale au murit, joi, într-un incendiu izbucnit la o clădire ce aparţine Circului Globus. În prezent, în 21 de ţări din întreaga lume este interzisă în totalitate sau parţial folosirea animalelor sălbatice, 14 dintre aceste ţări fiind din Europa.

"În primul rând mie nu mi se pare normală folosirea lor la circ. Adică în 2017 altă distracţie nu mai avem decât să ne uităm la nişte animale, care nu au nicio vină, cum sar prin foc sau mai ştiu eu ce fac. (...) Există un proiect legislativ în Camera Deputaţilor, de vreo doi ani de zile, al deputatului Remus Cernea, de modificare a legii de protecţie a animalelor, prin care să se interzică folosirea animalelor în circuri, dar a întâmpinat tot felul de trăsnăi, că altfel nu pot să le spun, din moment ce unii dintre deputaţii din Comisia de Agricultură au spus <<bine, şi cu ce le înlocuim?>>. Alţii au spus <<cum adică, să fim noi prima ţară din lume care nu mai are animale la circ?>>, fiind într-o eroare totală. Sperăm ca în această nouă legislatură să fie şi altfel de oameni, care să înţeleagă despre ce este vorba şi să încetăm cu aşa-zisa distracţie de genul ăsta, care uite ce distracţie e", a declarat pentru agenţia de presă MEDIAFAX Kuki Bărbuceanu de la Vier Pfoten.

Pe reţelele de socializare circulă deja o petiţie prin care iubitorii de animale cer schimbarea legislaţiei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.