Dezastru pentru cel mai bogat om din lume: mii de angajaţi ai companiei sale nu mai vor să muncească şi au ieşit în stradă să protesteze

Autor: Alex Ciutacu Postat la 17 iulie 2018 403 afişări

Dezastru pentru cel mai bogat om din lume: mii de angajaţi ai companiei sale nu mai vor să muncească şi au ieşit în stradă să protesteze

Mii de angajaţi nu vor participa la programul de muncă astăzi la depozitele Amazon din Germania, în încercarea de a obţine prin protest condiţii mai bune de muncă, alăturându-se colegilor din Spania şi Polonia care iau aceleaşi tipuri de acţiuni exact în perioada Prime Day – cea mai aglomerată perioadă din an, potrivit Reuters.

Sindicatele cer în această grevă, care va dura o zi, să primească prin contractele de muncă o serie de condiţii de muncă mai sănătoase în cadrul centrelor conduse de cea mai mare companie de comerţ online din lume.

„Mesajul este clar – în timp ce gigantul online se îmbogăţeşte, economiseşte pe cheltuiala sănătăţii noastre”, spune Stefanie Nutzenberger, responsabilul de top din cadrul sindicatului Verdi, pentru segmentul de retail.

Greva de o singură zi la şase facilităţi Amazon din Germania coincide cu reducerile masive din cadrul programului Prime Day. Muncitorii din Spania sunt într-o grevă de trei zile, în timp ce în Polonia protestele sunt în stare avansată, transnmite Verdi.

Amazon se aşteaptă ca doar o parte din cei 12.000 de angajaţi din Germania să se alăture grevei, ceea ce nu ar avea impact neapărat asupra livrărilor din programul Prime Day.

Avantajele sunt limitate în cadrul Amazon, staff-ul permanent fiind plătit cu 12,2 euro pe oră, sau mai mult după primii doi ani.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
polonia,
amazon,
germania

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.