Designerii care au devenit celebri graţie unui scaun

Postat la 30 decembrie 2017 402 afişări

Charles si Ray Eames sunt faimosi mai cu seama datorita scaunelor pe care le-au creat si sunt acum folosite in intreaga lume, relateaza BBC. Ei au fost designeri, arhitecti si au lucrat si in industria filmului. Daca si-ar fi concentrat toate eforturile in doar unul dintre aceste domenii, s-ar mai vorbi de ei si azi.

Designerii care au devenit celebri graţie unui scaun

Ar fi putut dedveni doi dintre cei mai importanti designeri ai secolului 20. In 2018 se vor implini 40 de ani de la moartea lui Charles Eames si 30 de ani de la trecerea in nefiinta a iubitei sale partenere Ray Eames (nascuta Bernice Kaiser). 

Charles s-a nascut in 1907, in St. Loiuis, Missouri. A studiat arhitectura la Universitatea Washington, dar a renuntat dupa doi ani pentru a-si infiinta propria firma de arhitectura. S-a casatorit cu iubita sa din vremea liceului si impreuna au avut o fata. 

Intalnirea cu doi arhitecti finlandezi, foarte talentati, avea insa sa ii schimbe radical cursul vietii. Cei doi finlandezi erau tata si fiu: Eliel si Eero Saarien. Eliel l-a incurajat pe Charles sa isi finalizaze cursurile de arhitectura, iar acesta s-a inscris la Academia de Arta din Michigan. Acolo Charles Eames a intalnit-o pe cea care avea sa ii devina cea de a doua sotie, in 1941.

Charles si Ray au inceput sa lucreze impreuna si au pus bazele unui nou curent in design. "Vrem sa oferim cat mai mult, celor mai multi, pentru cat mai putin", era ideea dupa care se ghidau cei doi arhitecti. 

In 1947, cei doi soti si-au infiintat propriul studio de design, Eames Office, in Venice, Los Angeles. Timp de 40 de ani, au fost un reper in domeniul designului. Cuplul a colaborat cu producatori de mobila ca Herman Miller sau Vitra pentru a crea piese care au devenit repere, asa cum este cazul scaunului RAR sau a celui numit Eames Lounge Chair.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
designeri,
scaun,
arhitectura,
design

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.