DESCOPERIRE APOCALIPTICĂ a cercetătorilor japonezi. „100 de MILIOANE de oameni VOR MURI, iar soarele nu se va mai vedea”

Postat la 15 februarie 2018 1120 afişări

Un supervulcan scufundat pe coasta Japoniei „ar putea să erupă şi să ucidă 100 milioane de oameni”, relevă un studiu recent.

DESCOPERIRE APOCALIPTICĂ a cercetătorilor japonezi. „100 de MILIOANE de oameni VOR MURI, iar soarele nu se va mai vedea”

Dacă domul de lavă din Kikai Caldera ar erupe, ar „bloca” lumina soarelui şi ar aduce de la sine „o iarnă vulcanică”, ducând la exterminarea unor civilizaţii şi propagarea unor tsunami-uri în zona de nord a Oceanului Pacific.

Oamenii de ştiinţă au descoperit „un dom” activ de lavă cu o lăţime de 10 km în interiorul unei camere cu magmă din Kikai Caldera - o depresiune din Insulele Osumi, scrie mirror.co.uk.

Potrivit definiţiei ştiinţifice, domul este o structură geologică în formă de boltă largă, circulară sau eliptică. Experţii cred că acesta conţine 32 km cubi de magmă - şi poate erupe în orice moment.

Un studiu realizat de cercetătorii de la Kobe Ocean-Botton Exploration Center (KOBEC) din cadrul Universităţii Kobe a confirmat că domul uriaş de lavă s-a format în urma unei supererupţii, în urmă cu 7.300 de ani.

Explozia de proporţii apocaliptice ar fi exterminat civilizaţiile preistorice din sudul Japoniei. Dacă formaţiunea de lavă ar erupe, ar elibera cantităţi uriaşe de cenuşă în atmosferă, care ar bloca soarele şi ar aduce o adevărată iarnă vulcanică.

Mai mult, catastrofa ar genera mai multe tsunami-uri, care ar lovi sudul Japoniei şi coastele Taiwanului şi Chinei, înainte de a ajunge în America de Sud şi de Nord.

Cititi mai multe pe www.gandul.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.