Deputatul mitralieră revine: Pedofilii care acceptă castrarea chimică, pedeapsă redusă la jumătate

Postat la 04 februarie 2018 55 afişări

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu revine cu o idee mai veche: Acesta a depus, în Parlament, un proiect de lege care prevede reducerea la jumătate a pedepselor pentru pedofilii care acceptă castrarea chimică şi interzice presei publicarea articolelor care instigă la violenţă cu privire la persoanele cercetate pentru pedofilie.

Deputatul mitralieră revine: Pedofilii care acceptă castrarea chimică, pedeapsă redusă la jumătate

„În cazul infracţiunilor de agresiune sexuală asupra minorilor sau urmate de moartea victimei, făptuitorul va fi obligat să urmeze tratamentul de castrare chimică dacă a beneficiat, prin consimţământul său, de prevederile articolului 218 (Infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale) alineatul 4(1) sau ale articolului 220 (Actul sexual cu un minor) alineatul 4(1)”, potrivit cărora „limitele speciale ale pedepsei se reduc la jumătate numai dacă făptuitorul acceptă să urmeze un tratament de castrare chimică”, se arată în proiectul de lege privind combaterea şi prevenirea actelor cu caracter pedofil şi a infracţiunilor contra libertăţii şi integrităţii sexuale ale persoanelor, depus de deputatul PSD Cătălin Rădulescu.

Potrivit proiectului de lege înaintat către Senat, tratamentul de castrare chimică se efectuează în secţii specializate, în condiţii de securitate, „în regim spitalizat sau ambulatoriu, pentru continuarea tratamentului în perioada pentru care făptuitorul a acceptat să-l urmeze”.

Rădulescu explică în expunerea de motive cum ar funcţiona castrarea chimică a pedofililor. „Prin măsura de siguranţă propusî şi anume, castrarea chimică, se înţelege inhibarea pornirilor sexuale prin metode chimice a condamnatului găsit vinovat de abuz sexual asupra unui copil minor, în scopul prevenirii unei recidive. Castrarea chimică este reversibilă şi constă în administrarea unor medicamente ce reduc nivelul testosteronului, inhibând astfel dorinţele sexuale. drept urmare, este redus libidoul şi dispar fanteziile deviante ce duc la abuzul minorilor“, arată social-democratul, cunoscut şi ca „deputatul AKM“.

Cititi mai multe pe www.realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.