Deputatul Emanuel Ungureanu, despre traficul de organe: Există suspiciuni de implicare a MApN, MAE, SIE, SRI şi Aeroportul Cluj

Postat la 23 ianuarie 2018 83 afişări

Vicepreşedintele Comisiei de Sănătate din Camera Deputaţilor, Emanuel Ungureanu (USR), depune interpelări la MApN, MAE, SIE, SRI şi Aeroportul Internaţional Cluj şi cere explicaţii publice, având suspiciuni că aceste instituţii ar fi fost implicate în traficul de organe, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deputatul Emanuel Ungureanu, despre traficul de organe: Există suspiciuni de implicare a MApN, MAE, SIE, SRI şi Aeroportul Cluj

Emanuel Ungureanu a declarat, marţi, presei, că este nevoie de răspunsuri de la MApN despre avioanele care ar fi adus cetăţeni din Azerbaidjan pentru a primi rinichi la ICURT Cluj-Napoca şi de la MAE despre actele furnizate acestora prin intermediul Ambasadei României la Vatican.

„Traficul de organe se făcea în miezul zilei la Cluj. Noi nu o să ne vindecăm ca ţară dacă MApN nu va răspunde cu ce avioane au fost transportaţi cetăţeni azeri veniţi să îşi cumpere un rinichi, ce implicare a avut MAE în activitatea de rezolvare a unor acte prin Ambasada României la Vatican, şi fostul ambasador Gheorghe Gheorghiu Iuliu Pangraţiu, ce implicare au avut SIE şi SRI în muşamalizarea acestor grave acte de trafic de organe, dar şi Aeroportul Internaţional Cluj. Prin interpelări depuse la aceste instituţii voi cere explicaţii publice pentru a clarifica cine a ştiut de aceste fapte şi nu a făcut nimic. Sunt suspiciuni că instituţiile respective ar fi fost implicate în acest trafic de organe”, a spus Ungureanu.

Deputatul USR a subliniat că interpelările au la bază mărturiile lui Iulian Iacob, un bărbat care, în anul 2000, şi-a vândut un rinichi la ICUTR Cluj-Napoca, transplantat de medicul Mihai Lucan unui cetăţean din Azerbaidjan, şi care a mai adus, ulterior, alte două persoane cărora li s-au prelevat rinichii pe bani.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.