Depresiunea tropicală Bill provoacă moartea a trei persoane în SUA

Autor: Iuliana Enache Postat la 19 iunie 2015 417 afişări

Cel puţin trei persoane au murit, între care un copil în vârstă de doi ani, din cauza inundaţiilor provocate de depresiunea tropicală Bill în statele americane Oklahoma, Missouri şi Texas, relatează Reuters, în pagina electronică.

Depresiunea tropicală Bill a adus ploi abundente în Oklahoma, generând inundaţii soldate cu moartea unui copil în vârstă de doi ani care a fost smuls din braţele tatălui său de apele învolburate, au declarat joi oficialii.

O persoană din statul vecin Missouri a murit în urma inundaţiilor provocate de ploile aduse de furtuna care afectează regiunea, iar o femeie a murit în centrul Texasului, după ce a pierdut controlul maşinii pe care o conducea, au declarat oficialii.

Bill, cea de-a doua furtună tropicală din sezonul 2015 din Atlantic, se îndreaptă către West Virginia. În unele zone sunt aşteptate precipitaţii care pot ajunge până la 30 de centimetri, a anunţat Serviciul Naţional de Meteorologie. Acesta a emis o avertizare de pe coasta Texasului până în Illinois.

Până vineri, centrul furtunii ar urma să traverseze sudul Missouri şi să slăbească în intensitate în următoarele câteva zile, a precizat Centrul Naţional pentru Meteorologie. Guvernatorul statului Missouri, Jay Nixon, a decretat stare de urgenţă din cauza inundaţiilor, afirmând că se aşteaptă noi precipitaţii.

În sudul oraşului Ardmore, echipele de urgenţă au găsit, joi, cadavrul unui băiat în vârstă de doi ani luat de ape miercuri, a precizat poliţia. Furtuna, care a ajuns în Texas joi, a adus ploi abundente din Houston până în Dallas.

La sfârşitul lui mai, vremea a provocat aproximativ 40 de morţi în Texas şi Oklahoma, afectate de furtuni care au provocat inundaţii ce au distrus mii de structuri.

Aproximativ 100 de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Houston şi Dallas.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
SUA,
FURTUNĂ,
/actualitate/depresiunea-tropicala-bill-provoaca-moartea-a-trei-persoane-in-sua-14475950
14475950
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.