Departamentul american de Justiţie a cerut anularea deciziei instanţei privind programul DACA

Postat la 19 ianuarie 2018 67 afişări

Departamentul american de Justiţie a cerut, vineri, Curţii Supreme să anuleze decizia luată de o instanţă din San Francisco privind programul DACA pentru imigranţi şi implicit deportarea a aproximativ 800.000 de tineri, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Departamentul american de Justiţie a cerut anularea deciziei instanţei privind programul DACA

Noel Francisco, reprezentant al Departamentului de Justiţie, a precizat în faţa Curţii că "timpul este esenţial", cerând o decizie înainte de luna iunie.

Potrivit experţilor juridici, luarea unei decizii în acest caz ar putea să dureze şi un an, dacă instanţa va refuza să analizeze cauza în regim de urgenţă.

La 10 ianuarie, un judecător din San Francisco a blocat iniţiativa administraţiei Donald Trump privind anularea programului DACA pentru imigranţi. Judecătorul William Alsup a decis că programul trebuie să rămână în vigoare până când litigiul va fi soluţionat.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.