Delta Dunării poate fi exploarată virtual pe Google Maps

Autor: Alina Botezatu Postat la 04 noiembrie 2018 163 afişări

Începând din această săptămână, Delta Dunării este disponibilă în Street View pe Google Maps, putând fi parcursă de orice persoană din lume, cu o conexiune la internet. În total, sunt acoperiţi peste 1.500 de kilometri de canale şi drumuri.

Prezentarea Deltei cuprinde de la rutele navigabile la lacuri şi canalele acoperite de vegetaţie, de la păsări şi floră, la arhitectură locală şi sate înconjurate de ape.

„Un explorator virtual poate admira pelicanii care îşi iau zborul de pe Canalul Trofilca, un canal mic, care şerpuieşte printr-o pădure inundată, mlaştini şi lacuri. Mai apoi poate se poate plimba pe canalul Şontea, printre viţa de vie sălbatică, şi pe sub sălciile care atârnă deasupra canalului Rădăcinos, creând un tunel de vegetaţie spectaculos. Câteva click-uri mai încolo peisajul se schimbă: un lac cu nuferi, stârci, egrete şi pelicani. Iubitorul de păsări poate vedea cormoranii care se hrănesc pe Lacul Puiu sau poate «da o fugă» pe Laguna Sacalin. Pe uscat, poate explora arhitectura tradiţională din Deltă în localitatea Letea sau se poate plimba pe străduţele înguste din Mila 23. La final, se poate relaxa pe plaja sălbatică din Sf. Gheorghe sau poate avea o vedere panoramică din vârful vechiului far din Sulina”, au descris reprezentanţii Google România un posibil traseu virtual.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DELTA DUNĂRII,
STREET VIEW,
GOOGLE MAPS

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.