DEFRIŞĂRI ŞI BRACONAJ în parcuri naţionale cu păduri seculare. Organizaţiile de mediu DEZVĂLUIE CORUPŢIA din Romsilva

Postat la 10 octombrie 2018 235 afişări

Organizaţiile de mediu Agent Green şi EuroNatur publică o investigaţie care arată că mai multe pădurile seculare din Parcul Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa au fost DISTRUSE aproape în totalitate în urma aprobării exploatării intensive a masei lemnoase.

DEFRIŞĂRI ŞI BRACONAJ în parcuri naţionale cu păduri seculare. Organizaţiile de mediu DEZVĂLUIE CORUPŢIA din Romsilva

Cele două ONG-uri susţin că peste 60% din suprafaţa parcului national este afectată de defrişări. Activiştii de mediu au obţinut şi imagini cu o partidă ILEGALĂ de vânătoare în inima parcului, la care ar fi participat oficiali ai Asociaţiei Vânătorilor şi Pescarilor Caraş Severin şi Oraviţa.

“Peste 60% din suprafaţa parcului este afectată de tăieri, o adevărată crimă împotriva biodiversităţii. Pădurile din parc sunt tratate ca nişte păduri ordinare de producţie. Agent Green şi EuroNatur fac un nou apel către Ministerul Mediului să intervină ferm pentru a pune capăt exploatărilor comerciale şi degradării pădurilor din parcurile naţionale.

Contractele de administrare semnate cu Romsilva trebuie reziliate de urgenţă. Agent Green a descoperit zone care au fost degradate prin tăieri agresive, păduri seculare rase şi situri de importanţă comunitară distruse. Toate acestea au fost posibile din cauza incompetenţei şi a ignoranţei de care au dat dovada angajaţii Parcului Naţional Cheile Nerei - Beuşniţa şi cei ai Romsilva. De asemenea, investigatorii Agent Green, au obţinut în exclusivitate imagini din timpul unei partide de vânătoare ilegală în inima parcului şi unde poliţiştii au prins la braconat oficiali ai AJVPS Caraş Severin şi Oraviţa”, arată Agent Green.

Un angajat al Parcului Naţional Cheile Nerei a povestit pentru investigatorul Agent Green că vânătorii au încercat să scape, susţinând că nu ştiau că s-ar afla în inima parcului, iar oficialii agenţiei judeţene de vânătoare i-au ameninţat pe poliţişti şi pe angajaţii parcului.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.