Declaraţiile lui Donald Trump şi Hillary Clinton cu privire la atacul terorist din aeroportul Ataturk

Postat la 29 iunie 2016 415 afişări

Declaraţiile lui Donald Trump şi Hillary Clinton cu privire la atacul terorist din aeroportul Ataturk

Cei doi candidaţi la alegerile prezidenţiale americane au emis două declaraţii opuse cu privire la atacurile sinucigaşe care au ucis peste de 40 de persoane şi au rănit alte 239 de persoane marţi seara în Aeroportul Internaţional Ataturk.

Declaraţiile subliniază abordări diferite ale candidaţilor despre politica externă în ceea ce priveşte în special ameninţarea tot mai mare a terorismului la nivel mondial. „Ameninţarea teroristă nu a fost niciodată mai mare”, a declarat Trump. Candidatul republican la Casa Albă a mai spus  că ,, duşmanii Statelor Unite sunt brutali şi nemiloşi şi vor face orice pentru a ucide pe cei care nu se înclină în faţa voinţei lor. Trebuie să luăm acum măsuri pentru a proteja America de terorişti, şi să facem tot ce ne stă în putere să îmbunătăţim securitatea noastră”.

Între timp, declaraţia lui Clinton a subliniat statutul Turciei ca aliat al Statelor Unite, precum şi necesitatea de a coopera cu alte ţări din regiune. Favorită la funcţia de preşedinte a SUA, Hillary Clinton, a spus că ,, teroriştii au lovit din nou în inima unuia dintre aliaţii noştrii NATO şi că toţi americanii trebuie să fie alături de oamenii din Turcia împotriva acestei campanii de ură şi violenţă”. O cooperare consolidată este răspunsul pe care îl oferă Clinton pentru învingerea Statului Islamic. „Oferim tot sprijinul victimelor atacului sinucigaş din Turcia”, afirmă Hillary Clinton.

Administraţia Obama face referire, de asemenea, la  relaţia pe care o are SUA cu Turcia într-o declaraţie a Casei Albe prin secretarul de presă, Josh Earnest: ,,Statele Unite condamnă atacul terorist care s-a petrecut ieri seară în Aeroportul Internaţional Ataturk din Istanbul”.

Un studiu publicat de Jeffrey Goldberg în The Atlantic în aprilie arată că, în timp ce Obama l-a văzut iniţial pe Recep Tayyip Erdogan, preşedintele Turciei, într-o lumină pozitivă, acum ,,Obama  îl consideră un eşec, o persoană care refuză să folosească armata enormă de care dispune pentru a aduce stabilitate în Siria"

Urmărește Business Magazin

/actualitate/declaratiile-lui-donald-trump-si-hillary-clinton-cu-privire-la-atacul-terorist-din-aeroportul-ataturk-15511736
15511736
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.