Preşedintele Xi Jinping a afirmat că este „cea mai mare urgenţă de sănătate publică” de la apariţia în anul 1949 a regimului comunist în China

Postat la 24 februarie 2020 61831 afişări

Preşedintele Xi Jinping a afirmat că este „cea mai mare urgenţă de sănătate publică” de la apariţia în anul 1949 a regimului comunist în China

Preşedintele Xi Jinping a afirmat că este „cea mai mare urgenţă de sănătate publică” de la apariţia în anul 1949 a regimului comunist în China deoarece focarul mortal de coronavirus îşi continuă expansiunea.

Italia a raportat astăzi un al treilea deces, în timp ce Iranul a spus că opt persoane au murit din cauza virusului, punând interdicţii de călătorie dinspre ţările vecine. Până în prezent, virusul a ucis peste 2.400 de oameni, aproximativ 80.000 de persoane fiind infectate la nivel mondial, deşi China rămâne de departe cea mai grav lovită.

Preşedintele Chinez Xi Jinping a declarat că epidemia este „cea mai mare criză medicală din sectorul sănătăţii publice” de la fondarea Republicii Populare în 1949. „Aceasta este o criză pentru noi şi este un mare test ", a declarat acesta astăzi la televiziunea de stat. „China trebuie să înveţe din deficienţele evidente”, a recunoscut şeful statului chinez, lucru rar întâlnit.

China a fost lăudată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru răspunsul său în faţa epidemiei, dar a fost aspru criticată pentru tăcerea în faţă morţii medicului care a anunţat primul izbucnirea epidemiei.

Focarul din China rămâne la parametri maximi în oraşul Wuhan - închis în urmă cu o lună – de unde a izbucnit în luna decembrie virusul, despre care se crede că provine de la animalele vândute într-o piaţă din localitate.

Rata de infectare din Chinei a încetinit, dar există confuzie în ceea ce priveşte datele reale privitoare la cei infectaţi sau decedaţi. De asemenea, există o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la dificultatea de a detecta virusul.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
china,
presedinte,
declaratie,
informatii,
socant

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.