Declaraţia care provoacă un cutremur în SUA. Ce a spus Donald Trump în faţa publicului

Postat la 10 august 2016 27089 afişări

Declaraţia care provoacă un cutremur în SUA. Ce a spus Donald Trump în faţa publicului

Candidatul republican în cursa pentru preşedinţia SUA, Donald Trump, a suscitat o nouă polemică după ce a făcut declaraţii cu privire la poziţia candidatei democrate Hillary Clinton în problema armelor de foc, declaraţii considerate ca fiind de fapt un apel la violenţă şi criticate atât de tabăra democrată, cât şi de unii republicani, relatează miercuri cotidianul francez Le Monde.

În timpul unei întâlniri electorale din Carolina de Nord, marţi, 9 august, Donald Trump a declarat că Hillary Clinton ‘ar vrea să abolească al doilea amendament’ al Constituţiei americane, înainte de a afirma că aceasta se va folosi de Curtea Supremă pentru a reuşi în respectivul demers, în cazul în care va ajunge vreodată la Casa Albă. Al doilea amendament al Constituţiei americane autorizează portul de armă în SUA, precizează publicaţia franceză menţionată, potrivit Agerpres.

‘Dacă ea va avea posibilitatea de a-şi alege judecătorii, nu veţi mai putea face nimic, băieţi’, a atenţionat candidatul republican la preşedinţia americană. ‘Cu toate că, dat fiind al doilea amendament, poate că există o soluţie, cine ştie…’, a adăugat el, declanşând o nouă controversă.

Hillary Clinton a deplâns într-un comunicat ‘declaraţiile inacceptabile (venite) din partea unui candidat la preşedinţie’, adăugând: ‘Trebuie să arătăm că nu vom tolera acest tip de politică în America’.

La rândul său, şeful de campanie al doamnei Clinton, Robby Mook, l-a acuzat pe candidatul republican că foloseşte ‘un limbaj periculos’.

Chris Murphy, senatorul democrat de Connecticut, şi-a spus punctul de vedere pe Twitter: ‘Nu-i de joacă, oameni instabili înarmaţi cu arme de foc puternice şi cu ură iraţională faţă de Hillary vă ascultă’.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.