Deciziile luate de Tarom şi Air Serbia după incidentele ce au avut loc pe aeroportul din Istanbul

Autor: Ioana Matei Postat la 29 iunie 2016 506 afişări

Deciziile luate de Tarom şi Air Serbia după incidentele ce au avut loc pe aeroportul din Istanbul

Operatorii aerieni Tarom şi Air Serbia au anunţat decizii de reorganizare a programului de zbor spre Istanbul, în urma incidentelor soldate cu morti şi sute de răniţi în aeroportul Ataturk, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii agenţiei de turism online Paravion. Astfel, compania românească reprogramează zborurile achiziţionate până la data de 28 iunie, cu zboruri între 28 iunie – 5 iulie, în timp ce Air Serbia anunţă anularea zborurile retur Belgrad-Istanbul programate pentru data de 29 iunie.

Conform procedurilor Tarom remise pasagerilor, contravaloarea integrală a biletelor neutilizate sau a segmentelor neutilizate din bilete, cu perioadă de călătorie între 28 iunie - 31 iulie, va putea fi folosită pentru calatorii ulterioare pe orice destinaţie operată cu aeronave Tarom. Biletele se reemit până la data de 31 iulie, cu data limită a călătoriei tot până la 31 iulie.

Air Serbia a anunţat doar anularea zborurilor retur între Belgrad şi Istanbul pe data de 29 iunie. Compania continuă să menţină o comunicare stransă cu autorităţile şi monitorizează îndeaproape situaţia.

Mai mult, Directorul Operaţional al Paravion, Paul Petrişor, a călătorit către Istanbul în interes de business imediat după incidente, pe 29 iunie, comunicând companiei de la faţa locului, din aeroportul Ataturk, că în momentul de faţă situaţia din aeroport este sub control, iar atmosfera este calmă, în special în rândul celor care călătoresc în scop de afaceri, autorităţile turce asigurând un climat de securitate.

“Tocmai am aterizat pe Ataturk şi pot spune că este linişte. Este vizibil gradul mai ridicat de securitate. La controlul paşaportului n-am stat mai mult decât de obicei, însă am observat mai multă lume la cozi pe zona la transit desk. Sunt multe persoane care trebuie rerutate, întrucât au pierdut conexiunile de noaptea trecută, dar stau în linişte. Mare parte dintre cursele de dimineaţa ale Turkish Airlines sunt anulate, dar acest lucru a fost cauzat de faptul că nu s-au operat zborurile de dus de azi-noapte. La ieşire, în zona A, unde s-au produs exploziile, este restricţie”, relatează Paul Petrişor, Director Operaţional al Paravion.

Turkish Airlines, principalul operator de zboruri din Turcia, le permite pasagerilor care au călătorii confirmate în perioada 29 iunie – 5 iulie reprogramări, rerutari, dar şi rambursări ale biletelor din intervalul menţionat. 

Urmărește Business Magazin

/actualitate/deciziile-luate-de-tarom-si-air-serbia-dupa-incidentele-ce-au-avut-loc-pe-aeroportul-din-istanbul-15511955
15511955
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.