Decizie radicală: Rusia suspendă autorizaţiile de funcţionare pentru avioanele Boeing 737 din raţiuni de siguranţă

Autor: Roxana Maciuca Postat la 06 noiembrie 2015 83 afişări

Rusia a anunţat că suspendă autorizaţiile de funcţionare pentru avioanele Boeing 737 din raţiuni de siguranţă, după o aeronavă de acest tip care efectua o cursă internă în Rusia s-a prăbuşit în noiembrie 2013, accident soldat cu moartea celor 50 de pasageri, informează site-ul postului RFE/RL.

Decizia a fost anunţată joi, de Comisia de Aviaţie Interstatală din Rusia. Aproximativ 200 de avioane Boeing 737 sunt folosite de companiile aeriene din Rusia în prezent, însă unii dintre operatorii aerieni şi-au anunţat opoziţia faţă de interdicţia comisiei.

Reprezentanţii companiei aeriane S7, una dintre cele mai mari din Rusia, au anunţat că vor continua să opereze avioanele Boeing 737.

Comisia de Aviaţie Interstatală a anunţat că autorizaţiile de funcţionare pentru Boeing 737 vor rămâne suspendate până când Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA şi Agenţia Federală de Transport Aerian din Rusia (Rosaviatsia) vor acorda un aviz comun pozitiv privind siguranţa de funcţionare a aeronavelor Boeing 737.

În data de 17 noiembrie 2013, un avion Boeing 737, operat de compania aeriană rusă Tatarstan, s-a prăbuşit în timp ce încerca să aterizeze pe aeroportul internaţional din Kazan după ce decolase din Moscova. Toţi cei 44 de pasageri şi cei şase membri ai echipajului au murit în urma accidentului aviatic.

O anchetă privind cauza prăbuşirii aeronavei a fost lansată de Comisia de Aviaţie Interstatală în data de 18 noiembrie 2013.

Anunţul privind suspendarea autorizaţiilor de funcţionare pentru Boeing 737 nu pare să fie determinat de prăbuşirea unui avion Airbus 321, operat de Metrojet, în Peninsula Sinai din Egipt de săptămâna trecută, accident aviatic soldat cu moartea tuturor celor 224 de persoane aflate la bordul aeronavei, scrie RFE/RL.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
RUSIA,
AERIAN,
INTERDICŢIE
/actualitate/decizie-radicala-rusia-suspenda-autorizatiile-de-functionare-pentru-avioanele-boeing-737-din-ratiuni-de-siguranta-14876802
14876802
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.