DECIZIE RADICALĂ după seria de atacuri teroriste: Sri Lanka interzice utilizarea vălului musulman integral din raţiuni de securitate

Postat la 29 aprilie 2019 40 afişări

Preşedintele Sri Lankăi, Maithripala Sirisena, a decis interzicerea în public a vălului musulman integral (burqa), motivând că acesta este „un risc de securitate şi un simbol al fundamentalismului”, potrivit CNN.

DECIZIE RADICALĂ după seria de atacuri teroriste: Sri Lanka interzice utilizarea vălului musulman integral din raţiuni de securitate

Decizia a fost luată după o serie de atacuri ce au avut loc pe 21 aprilie în interiorul mai multor biserici şi hoteluri din capitala ţării, Colombo, în urma cărora peste 250 de persoane au murit şi alte 500 au fost rănite.

 

„Preşedintele Maithripala Sirisena a luat această decizie pentru a sprijini acţiunile forţelor de securitate, astfel încât să le permită acestora să îi identifice mai uşor pe cei căutaţi pentru comiterea atacurilor”, se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale de la Colombo. Interdicţia intră în vigoare de luni.

 

Poliţia din Sri Lanka suspectează că grupul extremist local Tawheed Jamath ar fi în spatele atentatelor, însă gruparea teroristă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile.

 

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
sri lanka,
decizie,
securitate,
interzicere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.