Decizie neaşteptată luată de soţia unui bărbat care s-a infectat cu COVID-19 la locul de muncă şi a îmbolnăvit-o şi pe ea, femeia făcând o formă gravă

Autor: Andra Stroe Postat la 04 aprilie 2021 1810 afişări

Decizie neaşteptată luată de soţia unui bărbat care s-a infectat cu COVID-19 la locul de muncă şi a îmbolnăvit-o şi pe ea, femeia făcând o formă gravă

Un judecător federal cântăreşte decizia pe care trebuie să o ia într-un „proces de primă clasă”, prin care ar putea impune unei companii să plătească daune soţiei unuia dintre angajaţii săi, infectată cu o formă gravă de COVID-19 după ce soţul său s-a îmbolnăvit la locul de muncă. O mulţime de familii au dat în judecată diverse companii, de la comercianţi cu amănuntul la marile fabrici de ambalare a cărnii, susţinând că spaţiile de lucru nesigure în timpul pandemiei au cauzat îmbolnăvirea angajaţilor. Însă Corby Kuciemba face un pas în plus, acuzându-l pe angajatorul soţului său – compania Victory Woodworks Inc., de răspândirea bolii în propria casă, scriu cei de la insurancejournal.com.

„Este pentru prima dată când cineva susţine că, dacă aţi contractat COVID-19 de la cineva cu care locuiţi, persoana infectându-se la locul de muncă, puteţi da în judecată angajatorul acesteia”, a spus Bill Bogdan, avocat al companiei.

Decizia judecătorului Maxine M. Chesney din SUA cu privire la autorizarea procesului va servi ca barometru pentru o multitudine de procese similare în întreaga ţară.

Nu era clar dacă Chesney ar putea să decidă dacă datoria unui angajator de a oferi angajaţilor un spaţiu de lucru sigur – care include protejarea lucrătorilor împotriva expunerii la boli contagioase – se extinde şi asupra altor membri ai familiei.

Cuplul susţine că Victory Woodworks a încălcat regulile impuse de guvern privind siguranţa împotriva contractării virusului atunci când a mutat sediul companiei. Eşecul angajatorului de a lua măsurile de precauţie de bază au cauzat infectarea lui Robert Kuciemba, care la rândul său şi-a infectat soţia, ambii, potrivit plângerii, fiind nevoiţi să stea internaţi în spital. În plus, soţia acestuia, Corby Kuciemba, a ajuns chiar pe ventilaţie din cauza faptului că se află în grupa de risc din cauza vârstei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
angajator,
infectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.