Decizie ISTORICĂ: Google NU TREBUIE SĂ VERIFICE conţinutul site-urilor pe care le listează dacă nu există o notificare privind încălcarea drepturilor

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 27 februarie 2018 74 afişări

Google nu are obligaţia de a verifica dacă site-urile pe care le listează în urma unei căutări includ conţinut defăimător, potrivit deciziei unui tribunal din Frankfurt.

Decizie ISTORICĂ: Google NU TREBUIE SĂ VERIFICE conţinutul site-urilor pe care le listează dacă nu există o notificare privind încălcarea drepturilor

Decizia este extrem de importantă în contextul discuţiei legate de "dreptul la uitare", prin care o persoană poate cere eliminarea unor rezultate din căutări în contextul în care a fost reabilitate în faţa faptelor la care căutările fac referire.

Cazul din Germania a fost adus în tribunal de două persoane care cereau eliminarea unui site, pe motiv că acesta conţinea secvenţe în care ei erau atacaţi verbal de alţi utilizatori de internet.

Tribunalul a decis însă că opeeratorul motorului de căutare are obligaţia de a interveni doar atunci când a fost notificat de o încălcare clară a drepturilor personale; prin urmare, Google nu are obligaţia legală de  a lua măsuri de prevenire a unor astfel de situaţii.

CE ÎNSEAMNĂ DREPTUL LA UITARE ŞI CUM ÎŢI PROTEJEAZĂ GOOGLE DATELE PERSONALE

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.