Decizie fără precedent a armatei polone. Anunţul făcut pentru România

Autor: Ştefan Stan Postat la 29 aprilie 2017 2232 afişări

Decizie fără precedent a armatei polone. Anunţul făcut pentru România

Batalionul Logistic al Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei va primi numele “Regele Carol al II-lea al României”, în onoarea fostului suveran al României, potrivit deciziei autorităţilor de stat poloneze.

Totodată, Principesa Moştenitoare Margareta a fost rugată să ofere patronajul său Brigăzii Mecanizate 17 a Armatei Poloniei.

Brigada Mecanizată 17 “Wielkopolska” este urmaşa Regimentului polonez de infanterie 57, care a primit în anul 1937 numele “Regele Carol al II-lea al României”.

Iniţiativa poloneză este considerată de Custodele Coroanei un „remarcabil exemplu de conlucrare în cadrul Uniunii Europene, împletind prezentul cu valorile istoriei moderne, atât de încercată, a continentului nostru.” 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
brigada,
armata,
polonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.