Decizia legată de Transalpina, cea mai înaltă şosea din România

Autor: Razvan Muresan Postat la 08 noiembrie 2013 21189 afişări

Conducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) caută constructor pentru finalizarea lucrărilor la Transalpina, cea mai înaltă şosea din ţară, care traversează judeţele Gorj, Vâlcea, Hunedoara şi Sibiu.

Decizia legată de Transalpina, cea mai înaltă şosea din România

CNADNR a reziliat la finele lunii octombrie contractul cu firma Romstrade. În prezent, constructorul nu a executat decât 80% din lucrările menite a fi realizate pe drumul Transalpina, elementele ce conferă siguranţă traficului rutier lipsind. Astfel, pe majoritatea porţiunilor parapeţii nu sunt prezenţi, în cazul ieşirii de pe partea carosabilă maşinile putând cădea în prăpastie.

Romstrade, unul din cei mai mari constructori români în ultimii ani, deţinut de omul de afaceri Nelu Iordache, are în prezent sub 100 de salariaţi, în condiţiile în care în decembrie 2012, momentul intrării în insolvenţă, compania avea 930 de angajaţi direcţi şi indirecţi.

Romstrade este în insolvenţă din 10 decembrie 2012 şi se află în prezent într-o perioadă de observaţie, următorul pas fiind soluţionarea contestaţiilor depuse la tabelul preliminar de creanţe, afişat pe 5 martie. Termenul în instanţă pentru soluţionarea acestor contestaţii este luni, 7 octombrie, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), administratorul judiciar al constructorului.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
romania,
decizie,
sosea,
transalpina
/actualitate/decizia-legata-de-transalpina-cea-mai-inalta-sosea-din-romania-11646381
11646381
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.