De la o îngrijitoare falită la regina Oscarurilor: Povestea uluitoare a Oliviei Colman câştigătoarea titlului de „cea mai bună actriţă în rol principal”

Autor: Andra Stroe Postat la 25 februarie 2019 915 afişări

Cele mai frumoase surprize sunt cele la care nu te aştepţi şi la care nici nu îndrăzneşti să visezi. Iar actriţa Olivia Colman, câştigătoarea titlului de „cea mai bună actriţă în rol principal” în cadrul premiilor Oscar decernate seara trecută este exemplul cel mai grăitor în acest sens. Şi asta nu doar pentru că nu se aştepta acum la acest premiu, ci pentru că întreg parcursul vieţii sale, cu multe coborâşuri, situaţii financiare critice şi cu joburi ca îngrijitoare şi secretară, nu prevestea deloc succesul de astăzi.

De la o îngrijitoare falită la regina Oscarurilor: Povestea uluitoare a Oliviei Colman câştigătoarea titlului de „cea mai bună actriţă în rol principal”

În prezent, actriţa are o viaţă împlinită, este căsătorită şi mamă a trei copii, şi mai mult de atât, este iubită de întreaga lume şi a fost aleasă câştigătoarea premiului Oscar la categoria „cea mai bună actriţă în rol principal” pentru rolul ei din filmul The Favourite, în care a interpretat-o pe regina Anne. Premiul Oscar se alătură celor două Globuri de Aur şi trei Bafta pe care le-a câştigat anterior. Colman a folosit discursul său de seara trecută pentru a-i inspira şi pe alţii să nu renunţe la speranţele şi visurile lor, însă ea însăşi este cel mai bun exemplu.

Olivia Colman s-a născut în 1974 în nordul regiunii Norfolk, în familia lui Keith Colman şi a soţiei sale, Mary, Keith fiind inspector iar mama Oliviei, asistentă. Acum în vârstă de 45 de ani, ea a povestit că în urmă cu zece ani a fost gata să renunţe la actorie după ce ea şi soţul ei, Ed, au ajuns în situaţia de a creşte cu foarte puţini bani doi copii mici. La începutul relaţiei, erau amândoi faliţi şi o perioadă au locuit în podul unor prieteni, în Essex. Au fost ani în care nu a avut deloc un loc de muncă, povesteşte ea.

Cu toate acestea, întotdeauna nu şi-a dorit nimic altceva decât să practice actoria. „Să pot scrie <actor> pe paşaport era visul meu cel mai mare”, a spus ea. Cariera sa a început să ia avânt în 2003, când a fost distribuită în serialul Peep Show, alături de vechii săi prieteni David Mitchell şi Robert Webb.

Actriţa găseşte faima dificilă. „Nu-mi place faptul că mi-am pierdut anonimatul. Nimeni nu te învaţă cum să rezolvi asta. Acum tind să stau mai mult acasă, pentru că este atât de ciudat să nu fii pe picior de egalitate cu ceilalţi oameni. Îţi cunosc chipul şi tu nu-i cunoşti. Dar asta nu înseamnă că oamenii nu sunt minunaţi", adaugă ea. „Este însă mai greu să te descurci decât îţi imaginezi".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
oscar,
castigatoare,
actrita

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.