De la fiul unui fermier la funcţia de premier. Cine este Yoshihide Suga, viitorul prim-ministru al Japoniei

Postat la 14 septembrie 2020 87 afişări

De la fiul unui fermier la funcţia de premier. Cine este Yoshihide Suga, viitorul prim-ministru al Japoniei

În timp ce majoritatea parlamentarilor japonezi de seamă provin din familii politice de elită, Suga este fiul unui fermier de căpşuni

La 71 de ani, este chiar mai în vârstă decât Shinzo Abe, care a anunţat brusc la sfârşitul lunii august că demisionează din funcţia de prim-ministru din motive ce privesc sănătatea sa, relatează New York Times.

Călătoria sa politică a început când a lucrat la o campanie electorală parlamentară la scurt timp după ce a absolvit Universitatea Hosei din Tokyo.

Ulterior a lucrat ca secretar la un parlamentar al Partidului Liberal Democrat (PLD), înainte de a-şi începe propria carieră politică. A fost ales în Consiliul municipal Yokohama în 1987, iar în 1996 a fost ales în parlamentul japonez pentru prima dată, relatează BBC.

În 2005, prim-ministrul Junichiro Koizumi l-a numit vice-ministru pentru afaceri interne şi comunicare. În anul următor, succesorul lui Koizumi, Shinzo Abe, la promovat la funcţia de ministru cu trei posturi în cabinet, pe care le-a deţinut până în 2007. Relaţia sa cu domnul Abe a continuat când acesta din urmă s-a întors ca prim-ministru în 2012.

În ultimii opt ani, „mâna dreaptă” a domnului Abe a rămas în centrul atenţiei cu briefinguri media de două ori pe zi şi cu reputaţia de a gestiona birocraţia complexă a Japoniei.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
premier,
fiu,
functie,
japonia

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.