De ce suntem mahmuri dupa ce consumam mult alcool? Si de ce se imbata femeile mai repede ca barbatii?

Autor: Ioana Mihai Postat la 20 octombrie 2010 119 afişări

Aproximativ noua din zece persoane nu stiu „De ce suntem mahmuri dupa ce consumam mult alcool”, iar opt din zece oameni nu stiu „De ce femeile se imbata mai repede decat barbatii”, conform unui studiu realizat de Ursus Breweries in vara. .

In contextul lipsei de educatie in ceea ce priveste consumul de alcool, Ursus Breweries lanseaza site-ul www.desprealcool.ro si campania "afla-ti echilibrul!", prin care incurajeaza oamenii sa ia decizii informate despre alcool. Campania este sustinuta de Cabral, care va intra in mod constant in dialog cu publicul prin intermediul www.desprealcool.ro. Pe site va publica interviuri cu un continut educational important, cu experti si personalitati publice.

Pe site consumatorii pot gasi raspunsuri la intrebari cum sunt cele legate de mahmureala, cu titlul de exemplu o explicatie este ca organismul se deshidrateaza: in loc sa reabsoarba apa in corp, rinichii o elimina excesiv.Conform rezultatelor aceluiasi studiu, mai mult de jumatate dintre cei care declara ca au cautat sa se informeze despre efectele consumului de alcool asupra organismului, au folosit internetul. Site-ul www.desprealcool.ro este astfel un instrument pentru a pune la dispozitia consumatorilor informatii utile. Campania initiata de cel mai mare producator de bere de pe piata romaneasca va transmite mesaje educationale dincolo de lumea virtuala a internetului, prin evenimente, seminarii si intalniri directe cu consumatorii.

"Descurajarea consumului iresponsabil de alcool este una dintre cele mai importante prioritati de dezvoltare durabila la nivel global ale SABMiller, dar si la nivel local pentru Ursus Breweries in Romania" a declarat Diana Klusch, Director Corporate Affairs Ursus Breweries.Studiul realizat de Ursus Breweries arata ca romanii inca mai cred in miturile care spun ca pentru a scapa de mahmureala trebuie sa faci un dus rece (32%) sau sa bei o cafea tare (24%), cand in realitate, metoda corecta si eficienta este consumul de apa pentru rehidratarea organimsului. Numai 50% dintre cei chestionati au stiut ca o persoana care s-a intoxicat cu alcool nu trebuie lasata sa doarma pentru a-si reveni.

Studiul a fost realizat in luna iunie 2010, aplicat pe un esantion de 2000 de repondenti, din mediul urban, cu varste cuprinse intre 18 si 45 de ani. Aproxiamtiv 70% barbati si 30% femei.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
mahmuri,
alcool,
bautura,
femei,
barbati
/actualitate/de-ce-suntem-mahmuri-dupa-ce-consumam-mult-alcool-si-de-ce-se-imbata-femeile-mai-repede-ca-barbatii-7507897
7507897
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.