De ce nu vrea Bill Gates ca ţările sărace să producă vaccinuri anti-Covid. Declaraţia, criticată dur în mediul online

Postat la 27 aprilie 2021 277 afişări

De ce nu vrea Bill Gates ca ţările sărace să producă vaccinuri anti-Covid. Declaraţia, criticată dur în mediul online

Bill Gates a spus că ţările în curs de dezvoltare nu ar trebui să producă vaccinuri anti-Covid. Miliardarul a fost aspru criticat pe social media după această declaraţie. Bill Gates a mai spus că nu este deloc surprinzător faptul că ţările bogate au avut prioritate la vaccinare.

Bill Gates este criticat în aceste zile, după ce a spus că formulele de vaccin anti-Covid nu ar trebui împărtăşite cu ţările în curs de dezvoltare, relatează The Independent.

Afirmaţia a fost făcută de fostul CEO Microsoft într-un interviu acordat pentru Sky News, când a fost întrebat dacă ar ajuta ridicarea dreptului de proprietate intelectuală asupra formulelor de vaccin anti-Covid, iar acestea să fie împărtăşite cu restul lumii.

Gates a răspuns cu un categoric „nu”. „Există un număr limitat de fabrici de vaccinuri în lume, iar oamenii sunt foarte serioşi în ceea ce priveşte siguranţa vaccinurilor. Nu proprietatea intelectuală împiedică să se întâmple acest lucru. Nu este ca şi cum ar exista o fabrică de vaccinuri inactivă, cu aprobare de la autorităţile de reglementare, care să producă vaccinuri sigure ca prin magie. Trebuie făcute studii clinice, iar procesul de fabricare să fie urmărit într-un mod foarte atent”, a spus Bill Gates.

Cititi mai multe pe alephnews.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
anunt,
doliu

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.