De ce nu e bine să minţi la interviul de angajare

Autor: Ana Raduta Postat la 13 octombrie 2011 44 afişări

Nu sunt puţini cei care trec informaţii false în CV, pentru a-şi crea o imagine mai bună în ochii viitorului angajator. Această strategie s epoate întoarce însă oricând împotriva lor.

83% dintre angajatori verifică online istoricul potenţialilor angajaţi, potrivit unui sondaj realizat recent de portalul de recrutare online BestJobs.ro. În ceea ce-i priveşte pe candidaţi, întrebaţi ce măsuri de precauţie îşi iau în comportamentul pe reţelele sociale pentru a evita respingerea la un viitor interviu de angajare, 22% au spus că evita postarea de materiale indecente sau de conţinut neadecvat; 18% evită comentariile discriminatorii; 21% nu postează comentarii defăimătoare asupra unui angajator anterior; 11% fac referiri directe asupra calificărilor şi pregătirii lor, iar 28% formulează cât mai corect şi atent orice comunicare pentru a da dovadă de o capacitate bună de exprimare.

Pe de altă parte, 83% dintre recrutori declară că apelează la analiza conţinutului pe reţelele sociale în procesul de selecţie a candidaţilor. Principalele aspecte care sunt verificate de aceştia atunci când analizeazâ comportamentul online al angajaţilor potenţiali sunt dacă au minţit asupra calificărilor, dacă au dovedit deficienţe în comunicare, dacă postează comentarii defăimătoare asupra unui angajator anterior şi dacă postează materiale cu conţinut inadecvat sau comentarii discriminatorii.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
minţii,
interviul,
angajare
/actualitate/de-ce-nu-e-bine-sa-minti-la-interviul-de-angajare-8863210
8863210
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.