De ce mai există scrumiere în avioanele noi? Răspunsul surprinzător oferit de autorităţi

Autor: Bogdan Angheluţă Postat la 13 martie 2017 829 afişări

Fumatul în avioane a fost interzis de către autorităţile din Statele Unite încă din anul 2000; cu toate acestea, noile modele de avioane sunt încă echipate cu scrumiere în toalete.

De ce mai există scrumiere în avioanele noi? Răspunsul surprinzător oferit de autorităţi

Editorul pe aviaţie al CNN, Jon Ostrower, spune că întrebările legate de acest subiect sunt printre cele mai frecvente pe care le primeşte; el a explicat că răspunsul se regăseşte în paginile Codului Federal de Aviaţie. "Chiar dacă fumatul e sau nu interzis în avion, toaletele trebuie să fie dotate cu scrumiere detaşabile, locate în apropierea uşii de intrare", notează respectivul cod.

Un purtător de cuvânt al celor de la FAA (Autoritatea Americană pentru Aviaţie - n.red.), contactat de Huffington Post, a declarat următoarele: "Unii oameni continuă să fumeze în avion, indiferent de consecinţe. Scrumiera există pentru ca ei să poată stinge acolo ţigările, altfel ar putea arunca mucurile de ţigară în coşul de gunoi sau în alte locuri, punând în pericol întregul avion", a spus oficialul.

Trebuie amintit că cei care fumează în interiorul unui avion încalcă legea, iar consecinţele pot fi extrem de grave. "Principala noastră grijă este ca avionul să nu ia foc", a mai spus purtătorul de cuvânt al FAA. "După ce aterizăm, autorităţile se vor ocupa de cei vinovaţi de nerespectarea regulilor."

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.