De ce este tehnologia 5G o problemă financiară pentru români

Autor: Dorin Oancea Postat la 28 aprilie 2019 201 afişări

Undeva la jumătatea lunii august 2016 companiile Ericsson, SK Telecom şi Deutsche Telekom încheiau un parteneriat pentru lansarea primei reţele de test 5G transcontinentale. Reţeaua urma a fi lansată în Coreea de Sud şi Germania.

De ce este tehnologia 5G o problemă financiară pentru români

Liderii celor trei companii erau optimişti la acel moment, vorbind de servicii create şi optimizate special pentru nevoile individuale ale clienţilor, la scară globală, de o calitate excelentă a serviciilor la nivel globalprecum şi de servicii inovatoare care vor putea fi folosite la nivel mondial.

De atunci dezvoltarea reţelelor de comunicaţii de generaţia a cincea a urmat un parcurs care a inclus în lume o serie de aspecte tehnice şi de securitate, în timp ce în România introducerea 5G a devenit mai degrabă o problemă financiară, licitaţia de atribuire a licenţelor fiind văzută ca o soluţie pentru echilibrarea bugetului de stat.

Înainte de orice, ce ar trebui să aducă nou 5G? Viteze: downloadul şi browsingul ar trebui să fie de 10 până la 20 de ori mai rapide, realitatea virtuală şi cea augumentată ar putea fi disponibile oricând, oraşele ar deveni inteligente, intenet of things la îndemâna oricui, roboţii şi automobilele vor comunica între ele. Dar va trebui ca utilizatorii să îşi schimbe telefoanele, iar serviciile s-ar putea dovedi mai scumpe.

Citiţi mai mult pe mediafax.ro.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
tehnologie,
financiar,
problema,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.