De ce a fost şters de pe internet clipul dedicat de Guţă PSD

Postat la 14 mai 2019 855 afişări

Videoclipul dedicat de interpretul de manele Nicolae Guţă campaniei PSD pentru europarlamentare a început să fie eliminat de pe internet, după ce organizatorii festivalului Neversea au reclamat folosirea fără acord a imaginilor de la ediţiile trecute ale manifestării în montajul cu scop electoral.

De ce a fost şters de pe internet clipul dedicat de Guţă PSD

Cântăreţul de manele Nicolae Guţă a lansat o piesă intitulată "Victorie PSD" în timpul campaniei pentru alegerile europarlamentare din acest an. Pe parcursul piesei, Guţă îi îndeamnă pe fanii săi să "ştampileze trandafirii".

În acelaşi timp, în videoclipul piesei au fost incluse imagini de la mitingul uriaş al PSD din vara anului 2018, de la alte manifestaţii ale social-democraţilor, precum şi de la festivalul Neversea. Totodată, în clip pot fi văzuţi Liviu Dragnea şi alţi lideri democraţi.

Organizatorii Neversea au reclamat însă folosirea imaginilor din festival fără acordul lor, invocând încălcarea drepturilor de autor.

"Din păcate, nu este prima dată când brandul Neversea sau imagini din cadrul festivalului sunt folosite fără acordul nostru. Şi în situaţia de faţă, ca în toate situaţiile similare, am luat deja măsurile care se impun pentru a ne proteja exploatarea imaginii în moduri care nu au fost agreate. Suntem un festival de muzică de anvergura europeană. Artişti foarte cunoscuţi din lume urcă pe scene la concerte. Aşadar, suntem departe de orice implicare în campanii electorale, însă îi încurajăm pe toţi europenii să îşi exprime dreptul democratic de a alege, de a vota!", a declarat Edy Chereji, director de comunicare al Festivalului Neversea, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Videoclipul a fost eliminat de pe canalul YouTube unde a fost publicat iniţial, în schimb mai poate fi vizionat pe platforma online, unde a fost distribuit de mai multe ori.

Duminică, pe pagina de Facebook, Guţă a scris: "Mai facem şi dedicaţii speciale că doar trăim într-o ţară democratică!".

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
psd,
dedicatie,
internet,
clip

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.