De ce a ales după 14 ani în Italia să se întoarcă în România pentru a studia medicina la „Carol Davila”

Postat la 13 iulie 2017 318 afişări

Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti a dat startul înscrierilor, miercuri, pentru cele peste 1.450 de locuri disponibile la cele patru facultăţi, holurile instituţiei fiind pline de absolvenţi de liceu dornici să devină doctori. Au venit candidaţi din toate colţurile ţării, dar şi de peste hotare, aşa cum este şi cazul Anei. De 14 ani locuieşte în Italia şi acum s-a hotărât să studieze medicina în România.

De ce a ales după 14 ani în Italia să se întoarcă în România pentru a studia medicina la „Carol Davila”

„Locuiesc în Italia de 14 ani, am dat aici examenul de limbă şi sperăm să fie bine. Am dat Bacalaureatul acolo şi acum m-am întors acasă. O să dau admiterea şi în Italia, dar acolo se dă pe 5 septembrie şi este puţin mai greu pentru că sunt doar 100 de locuri scoase la concurs. Dar cel mai mult îmi doresc să ajung aici, cu toate că îmi este puţin teamă de chimie. Dar cu siguranţă voi rămâne aici să profesez. Diferenţa este că pregătirea şcolară aici, în România, este mult mai ambiţioasă, adică, eu am făcut clasa I aici şi ştiam să scriu, să număr, ştiam engleză, iar când am ajuns în Italia, am observat că elevii nu ştiau toate aceste lucruri. Eu m-am tot documentat şi am aflat că în România, practica la medicină este mult mai bine făcută. Acolo totul se bazează mai mult pe teorie”, a declarat Ana, în vârstă de 20 de ani.

Pentru cei mai mulţi candidaţi nu mai există nicio altă opţiune în afară de Medicină, unii dintre ei aflându-se şi la a doua încercare.

„Este a doua oară când dau la Medicină, dar anul acesta cred că m-am pregătit mai intens şi nu mai am nicio teamă. Şi dacă nu iau nici acum, sigur aş încerca, din nou, la anul, pentru că medicina este una dintre cele mai frumoase ştiinţe şi chestia asta mă reprezintă. Mi-ar plăcea tare mult să fac neuroghirurgie. Mă bate gândul să plec din ţară, dar doar vreo doi-trei ani pentru a mă perfecţiona, după care m-aş întoarce. Mă motivează şansa de a demonstra că se poate şi la noi în ţară”, a explicat Mihai, candidat la Medicină generală.

Cititi mai multe pe www.gandul.info

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.