De Black Friday, 77% dintre români cumpără produse cosmetice cadou în avans pentru sărbători

Autor: Andra Stroe Postat la 06 noiembrie 2018 184 afişări

98.2% dintre români aşteaptă reducerile de Black Friday pentru a cumpăra şi produse de îngrijire şi make-up, arată un studiu realizat de brandul de cosmetice naturale BottegaVerde.ro pe un eşantion de 800 persoane.

De Black Friday, 77% dintre români cumpără produse cosmetice cadou în avans pentru sărbători

Cosmeticele sunt o categorie pentru care sunt aşteptate reduceri semnificative. Cei mai mulţi (57.5%) îşi doresc discounturi cuprinse între 40-60%, însă un număr mare aşteaptă Black Friday pentru a cumpăra cosmetice cu peste 60% mai ieftine.

Evenimentul cel mai aşteptat de reduceri din România îi determină pe români să economisească în avans pentru a putea cumpăra produsele dorite, deşi categoria Beauty nu este considerată în mod normal una de mare interes de Black Friday. 57.3% dintre participanţii la studiul BottegaVerde.ro spun că au strâns bani în ultimele luni pentru a-şi putea achiziţiona produse de îngrijire şi machiaj. Jumătate dintre respondenţi sunt de părere că wishlist-urile magazinelor online sunt cea mai bună formă de a-şi organiza produsele dorite şi de a le comanda rapid la preţ redus de Black Friday.

Părerile influencerilor contează: 66% dintre români ţin cont de recomandările vedetelor

Atunci când îşi creează listele de cumpărături, cumpărătorii ţin cont de recomandările bloggerilor, vedetelor şi influencerilor. 66.4% dintre respondenţi spun că îi influenţează părerea acestora atunci când îşi aleg produsele cosmetice.

În mijlocul discount-urilor de Black Friday, românii se gândesc deja la cadourile pentru cei dragi, nu doar la wishlist-ul propriu. Astfel că 77% dintre respondenţi spun că adaugă în coş şi produse de îngrijire pentru prieteni şi familie de Black Friday. Cele mai aşteptate categorii sunt produsele de make-up (35%), urmate de creme şi loţiuni de corp (18.5%), parfumuri (18.1%) şi produse care tratează sau ameliorează probleme specifice ale pielii (10.1%).

Faptul că economisesc timp şi au acces la o gamă mai largă de produse în magazinele online se dovedesc în continuare a fi doi factori foarte importanţi pentru români când vine vorba de cumpărăturile de Black Friday. Totuşi, discount-urile oferite exclusiv online sunt considerate stimulul cel mai important pentru cumpărători - 65% dintre ei spun că e cel mai important lucru care îi determină să cumpere din magazine online de Black Friday.

Coşul mediu de cumpărături de produse de beauty de Black Friday: 100-200 lei

Ţinând cont de reducerile aşteptate, cei mai mulţi români plănuiesc să investească aproximativ 100 - 200 lei în comenzile online de produse cosmetice (51.7%), însă un procent de 14% spun că nu au o limită de buget pentru această categorie de produse şi sunt dispuşi să cheltuiască cât este nevoie pentru produsele pe care şi le doresc.

Despre BottegaVerde.ro

Brandul numărul 1 de cosmetice naturale în Italia, Bottega Verde are un istoric de peste 45 ani în industria produselor cosmetice create din ingrediente naturale. Prezent în România din 2015, anul acesta BottegaVerde.ro preconizează o cifră de afaceri de 1.5 milioane de euro, în creştere cu aproape 50% faţă de anul 2017.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
black friday,
cosmetice,
romani

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.