David Cameron îndeamnă presa să nu mai utilizeze denumirea "Stat Islamic"

Autor: Mihai Draghici Postat la 29 iunie 2015 660 afişări

Premierul Marii Britanii, David Cameron, a îndemnat instituţiile media să nu mai utilizeze denumirea "Stat Islamic" cu referire la organizaţia teroristă sunnită activă în Irak şi Siria, subliniind că nu este vorba de niciun stat şi că se conferă credibilitate unui "cult al morţii".

"Aş vrea ca BBC şi restul presei să nu mai numească această organizaţie «Statul Islamic», pentru că nu este vorba de niciun stat islamic", a spus Cameron.

"Prin această denumire se conferă credibilitate unui nociv cult al morţii care seduce tineri britanici să meargă să lupte pentru o organizaţie teroristă activă în Irak şi Siria", a subliniat premierul Marii Britanii.

"Puteţi utiliza sintagma «aşa numitul Stat Islamic» sau SIIL - abrevierea grupului Stat Islamic în Irak şi Levant", a insistat Cameron.

Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant - SI/SIIS/SIIL) ocupă teritorii din Irak, Siria şi Libia, unde a proclamat un "califat islamic".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
M.BRITANIE,
CAMERON,
TERORISM
/actualitate/david-cameron-indeamna-presa-sa-nu-mai-utilizeze-denumirea-stat-islamic-14519376
14519376
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.