Darius Vâlcov, eminenţa cenuşie a programului economic al PSD: Toate pensiile din România se vor dubla

Postat la 17 iulie 2018 119 afişări

Darius Vâlcov, consilier al premierului Viorica Dăncilă, a anunţat, luni seară, ca toate pensiile din România care sunt obţinute în urma contributivităţii, deci nu cele speciale, se vor dubla.

Darius Vâlcov, eminenţa cenuşie a programului economic al PSD: Toate pensiile din România se vor dubla

"Toate pensiile din România se vor dubla, şi aici ne referim la moneda euro, deci în euro. Nu mă refeream chiar la toate, nu mă refer la pensiile speciale. Mă refeream la pensiile care sunt obţinute în urma contributivităţii, nu cei care au 20.000-30.000 de lei pensie. Pot sa vă garantez că în proiectul legii care va intra în dezbatere, punctul de pensie va fi, în 2020, 1,775 şi în 2019, 1,265 de lei”, a declarat Darius Vâlcov, la Antena 3.

"Încă nu s-a stabilit luna, dar asta colegii de la Finanţe o vor stabili", a mai precizat Darius Vâlcov.

În acelaşi timp, consilierul a exclus orice posibilă influenţă asupra inflaţiei a majorării pensiilor. El a negat şi că guvernarea PSD ar fi responsabilă pentru creşterea inflaţiei sau pentru scăderea puterii de cumpărare, punându-le pe ambele în seama guvernărilor anterioare. De asemenea, a pus şi creşterea ROBOR pe seama băncilor comerciale.

Cititi mai multe pe www.medaifax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.