Daimler va combate acuzaţiile potrivit cărora emisiile motoarelor Mercedes-Benz au fost manipulate

Autor: Anca Olteanu Postat la 15 iulie 2017 105 afişări

Compania Daimler susţine că este pregătită să combată acuzaţiile potrivit cărora ar fi manipulat emisiile motoarelor Mercedes-Benz, în contextul în care investigaţia guvernului german se extinde, potrivit Bloomberg.

Compania auto anunţă că va „folosi toate măsurile legale” pentru a se apăra faţă de orice acuzaţie adusă de Autoritatea Federală de Transport din Germania (KBA), potrivit căreia maşinile Mercedes-Benz folosesc un dispozitiv ilegal. Daimler răspunde, astfel, unui articol din Der Spiegel în care reprezentanţi ai guvernului suspectează că asemenea dispozitive au fost construite în unele maşini.

Declaraţia Daimler vine la o zi după ce directori ai companiei au fost chemaţi la o întâlnire, în Berlin, pentru a discuta investigaţia aflată în derulare asupra motoarelor maşinilor şi la câteva ore după ce guvernul din Germania a anunţat că va extinde investigaţia pentru a include şi alte modele.

KBA, care analizează potenţiale nereguli şi în cazul altor producători de maşini, va superviza testele, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor din Germania.

În cazul Daimler, procurorii germani analizează două motoare diesel construite în perioada 2008-2016, care sunt folosite în linia de producţie Mercedes, potrivit unei surse citate de Bloomberg.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
DAIMLER,
MERCEDES,
EMISII

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.